Čokoládové zápalky

Potrebujeme:

150 g hladkej múky, 120 g cukru, 115 g zmäknutého masla, 1 vajce, 25 g kakaa, štipka soli
Na zdobenie: tmavá poleva alebo čokoláda na varenie

Ako na to:

Do misy preosejeme múku, pridáme kakao, trochu soli a premiešame. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do hladkého krému a doň zašľaháme jedno vajce. Po častiach pridáme múkovú zmes a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme približne hodinu stáť v chladničke. Potom ho rozváľkame, na pomúčenej doske, na tenký plát a tento nakrájame na tyčinky. Nakrájané tyčinky (zápalky) naukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme 8 minút pri teplote 180°C. Upečené zápalky necháme vychladnúť. Medzitým vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, do ktorej namočíme jeden koniec zápalky a necháme stuhnúť.

23.12.2007

Podobné recepty