Nové recepty
Hovädzie roštenky s pikantným dipom
Roštenky naklepeme, osolíme a potrieme roztlačeným cesnakom. Obalíme ich v zmesi múky a sušenej koreňovej zeleniny. Sprudka opečieme na oleji, pridáme maslo a dusíme do mäkka. Medzitým opražíme...
Hovädzia roštenka na taliansky spôsob
Špagety uvaríme v osolenej vode a scedíme. Umyté mäso nakrájame na rezne. Naklepeme ich, osolíme a okoreníme. Sprudka opečieme na rozpálenom oleji. Na druhej panvici rozpustíme maslo, pridáme...
Šalát s cestovinou, zeleninou a tofu
Cestoviny uvaríme vo vývare z bujónu a scedíme. Zeleninu a tofu nakrájame na kocky a zmiešame spolu s cestovinami. Ochutíme sójovou omáčkou a sušenou koreňovou zeleninou. Nakoniec vmiešame...
Penne so syrovo-špenátovou omáčkou
Do vriacej, osolenej vody dáme variť cestoviny podľa návodu. Na oleji krátko opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme špenát, krátko povaríme a zalejeme smotanou. Podľa chuti...

Bravčové karé na kari
Bravčové karé nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme kari korením a opečieme na masle. Víno zahrejeme s kúskom škorice na bod varu. Pridáme pokrájaný ananás, mletú škoricu a chvíľu...
Krkovička na rozmaríne s grilovanou zeleninou
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu spolu s paprikou. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, nakrájané zemiaky a rozmarín. Podlejeme vývarom a varíme, pokým nezmäkne zelenina. Medzitým nakrájame...
Kurča so sudovou kapustou
Kuracie stehná osolíme a potrieme grilovacím korením. Do zapekacej misy dáme kapustu, na ktorú vylejeme 2 kyslé smotany. Na to poukladáme kuracie stehná a podlejeme trochou vody. Pečieme pri 170°C....
Slaná štrúdľa
Pórik so slaninou opražíme na oleji, pridáme šampiňóny, syr a vajíčka. Okoreníme, osolíme a necháme vychladnúť. Okraje vyvaľkaného cesta potrieme vajíčkom a na celú plochu cesta rovnomerne...
Špenátové palacinky
V mise rozšľaháme vajíčka, prilejeme mlieko, prisypeme múku a soľ, pridáme minerálku a spolu dobre premiešame. Z tohto množstva upečieme na teflónovej panvici osem tenkých palaciniek. Údené...
Tuniakové cestoviny
Cestoviny uvaríme podľa návodu a scedíme. Petržlen nastrúhame na rezančeky a zmiešame s tuniakom, acidofilným mliekom, šťavou z citróna, cukrom a soľou. Masu vmiešame do cestovín a dozdobíme...