Nové recepty
Cuketa s mozzarelou
Neošúpanú cuketu nastrúhame na plátky a poukladáme na veľký pizza tanier, ktorý sme predtým potreli maslom. Na cuketu dáme mozzarelu a väčšie kúsky masla. Všetko jemne osolíme a posypeme...
Špagety s rýchlou omáčkou
Uvaríme špagety. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme paradajkový pretlak, cukor a premiešame. Pridáme syr, pretlačený cesnak, bazalku, oregano a soľ. Miešame, kým sa syr nerozpustí....
Srnčie medailónky s drveným zemiakom
Srnčie karé nakrájame na medailónky. Okoreníme korením na divinu, potrieme olejom a necháme odležať v chladničke. Husaciu pečeň opečieme na panvici. Neskôr opečieme srnčie medailónky,...
Parené filé z krokodíla
Krokodílie filety osolíme, pokvapkáme citrónom a opečieme na oleji. Vložíme do pary. Na panvicu, na ktorej sme predtým pripravili filety, pridáme nakrájaný cesnak, zalejeme smotanou, osolíme,...

Marinovaná jahňacia korunka
Jahňaciu korunku namarínujeme – osolíme, posypeme bielym korením, potrieme cesnakom a olivovým olejom. Prudko opečieme na cesnakovom oleji a dopečieme na 160°C v rúre. Podávame s pečeným...
Vietnamská polievka s mäsovými guľkami
Pripravíme si vývar z kostí na miernom ohni. Dochutíme ho soľou a korením. Z mletého mäsa a čínskych hríbov vytvarujeme malé guľky a opatrne ich vkladáme do vriaceho vývaru. Varíme približne...
Strapaté arašidové guľky
V šupke uvarené zemiaky očistíme a ešte teplé pretlačíme alebo nastrúhame. Pridáme olej, múku, vajcia, soľ a korenie a vymiesime cesto. Sformujeme do tvaru valčeka a nakrájame na malé diely,...
“Tagliata di Manzo” s grilovanou zeleninou, pečené zemiaky na rozmaríne
Roštenku nakrájame na steaky. Osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a necháme odležať asi pol hodinu. Umytú zeleninu nakrájame na väčšie kusy a na rozpálenom grile grilujeme z obidvoch...
Morčacie rezančeky a fazuľa mungo
Mäso pokrájame na rezančeky, vložíme do misky, pridáme škrobovú múčku rozmiešanú v 1 dcl vývaru, vajce a ďumbier. Všetko spolu premiešame a dáme do chladničky odležať asi na pol hodiny....
Pizza Rotunda
Múku, vajce, soľ, masť, droždie, olej a vodu vymiesime. Cesto necháme kysnúť 20 minút. Drvené paradajky rozmixujeme vo vode spolu so soľou a oreganom. Cesto rozdelíme na dve časti, z ktorých...