“Tagliata di Manzo” s grilovanou zeleninou, pečené zemiaky na rozmaríne

Potrebujeme:

hovädzia roštenka, cukina, červená paprika, žltá paprika, baklažán, šampiňóny, zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, čerstvý rozmarín, olivový olej, kamenná soľ

Ako na to:

Roštenku nakrájame na steaky. Osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a necháme odležať asi pol hodinu. Umytú zeleninu nakrájame na väčšie kusy a na rozpálenom grile grilujeme z obidvoch strán. Umyté zemiaky nakrájame aj so šupou na mesiačiky. Osolíme, premiešame s olivovým olejom a čerstvým rozmarínom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút. Roštenku opečieme na grile z obidvoch strán asi tak aby mäso zostalo v strede ružové. Roštenku pred podávaním prerežeme šikmým rezom na tri plátky a naaranžujeme na zeleninu. Posypeme hrubou kamennou soľou.

08.03.2008

Podobné recepty