Nové recepty
Trojaké fašírky
Žemľu namočíme do vody alebo do mlieka. Mleté mäso, vytlačenú žemľu, nakrájanú cibuľu, vajce a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať osolíme, okoreníme a dobre premiešame a rozdelíme...
Bravčová roláda
Mleté mäso pred úpravou osolíme a okoreníme. Mlieko zohrejeme a rovnomerne nalejeme na zomleté mäso. Premiešame a necháme stáť 2-3 hod. Zmes rozložíme na alobal rozložíme, obložíme plátkami...
Kuracie pečienky na spôsob kačacích
Pečienky pomelieme na mlynčeku, pridáme ostatné a premiešame metličkou (nie mixérom). Ak je masa riedka a nemá konzistenciu piškótového cesta, pridáme strúhanku. Masu vylejeme do vymasteného...
Bravčové azu
Koreniny s olejom zmiešame. do vzniknutej marinády vložíme na rezančeky pokrájané mäso a pácujeme aspoň 1 hod. Olej a stužený pokrmový tuk rozohrejeme na panvici, mäso prudko opečieme a mierne...

Králik na dúbravský spôsob
Filety z králičieho mäsa nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme a orestujeme na masle. Pridáme cibuľu, bobkový list a nakrájanú slaninku, počkáme, kým slanina pustí tuk a všetko...
Polievka z ovsených vločiek
Do vriacej vody nasypeme ovsené vločky a varíme ich, kýmme, kým nezmäknú. Vločkový vývar scedíme a rozvarené vločky buď využijeme na kašu alebo ich vyhodíme. Vývar necháme znovu zovrieť,...
Nátierka z droždia
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme rozdrobené kvasnice a restujeme do ružova. Zalejeme studeným mliekom, pridáme vajce, nakrájanú uhorku, petržlenovú vňaťku a ochutíme....
Syr Tuti Fruti
Syry rozrežeme na polovicu, obalíme v trojobale a opražíme doružova. Polovicu syra preložíme kolieskom ananásu, do otvoru pridáme lyžičku brusnicového kompótu a preložíme druhou polovicou...
Špargľa so smotanou
Špargľu ošúpeme a uvaríme v slanej vode do polomäkka. Vývar zlejeme a odložíme stranou. Na rozohriatom masle opražíme špargľu, podlejeme trochou vývaru, prilejeme sladkú smotanu a prikryté...
Bláznivé vrkoče
Mäso umyjeme, naklepeme, odspodu priečne narežeme na tri pásy tak, aby sme mohli zapliesť vrkoče. Slaninu nakrájame na pásiky a spolu s lístkami bazalky a mäty vplietame do vrkoča. Konce upevníme...