Nové recepty

Pečená paprika s balkánskym syrom a paradajkami

Na platničke opečieme 6 kusov obyčajnej papriky, a to zo všetkých strán až sčernie šupka. Opečenú papriku ošúpeme a vyberieme semiačka. Na tanieri papriku posypeme nadrobno nakrájanou cibuľkou...

Stonkový zeler s bešamelovou omáčkou

Stonky zeleru varíme v osolenej vode do polomäkka asi 15 min. Z masla a múky pripravíme zápražku, rozmiešame so smotanou a do vychladnutej zmesi vmiešame žĺtka. Potom primiešame nastrúhaný...

Kotlíkový guláš

Mäso nakrájame na rovnaké kocky. Ošúpanú cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky vložíme do vriacej vody, po chvíli ich vyberieme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Papriku nakrájame...

Krkovičkové veže

Krkovičku naklepeme, na krajoch narežeme, osolíme a okoreníme. Na oleji osmažíme ako cigánsku pečienku. Plátky údenej krkovičky opečieme a z vajíčok urobíme volské oká. Na maslom vymastený...

Program.sk

Pikantné kuracie krídla, plnené kuracou pečienkou a obaľované v sezame

Kuracie pečienky umyjeme a necháme odkvapkať. Okoreníme ich, posypeme cukrom, necháme chvíľu odležať, potom s nimi naplníme očistené a umyté kuracie krídla. Krídla odložíme do pekáčika,...

Malokarpatská pečeň z diviny

Odblanenú pečeň zalejeme mliekom, pridáme nové korenie a na chladnom mieste necháme niekoľko hodín odstáť. Potom pečeň osušíme, pokrájame na plátky a na oleji z oboch strán prudko opečieme....

Bravčové stehno plnené čerešňami

Červené a portské víno zmiešame s čerešňovou šťavou a polovicu vína prevaríme spolu s klinčekmi. Pridáme vykôstkovené čerešne a necháme variť ešte asi 5 min. Čerešňovú omáčku...

Jurské svadobné palacinky

Do uvareného a pomletého slepačieho mäsa, pridáme vajíčko, soľ, koreniny a vzniknutú masu rozotrieme na palacinky. Poskladané palacinky obaľujeme v trojobale a vyprážame do zlatista. Na masti...

Papardelle s gorgonzolovou omáčkou

Cestoviny uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Stonky zeleru umyjeme, očistíme, pokrájame a mierne podusíme na masle – nemali by byť rozvarené. K zeleru pridáme smotanu, prehrejeme a v zmesi...

Hydinová pečeň v omelete

Vajcia rozšľaháme, pridáme soľ, nakrájanú pažítku a upečieme väčšie omelety. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme nastrúhanú cuketu, nakrájanú pečeň, rascu a krátko podusíme. Solíme...