Nové recepty
Hovädzia sviečkovica s karfiolom a brokolicou
Mäso nakrájané na tenké plátky naložíme na pol hodinu do pácu z polievkového korenia, čierneho mletého korenia a roztlačeného cesnaku. Nakrájaný karfiol a brokolicu zalejeme na 2 minútky...
Orechový koláč
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, potom vodu, žĺtky, orechy a nakoniec zľahka primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri teplote 180C asi 20 minút....
Banány v cestíčku
Z hladkej múky, vody, cukru a kypriaceho prášku do pečiva vymiešame cesto. Banány ošúpeme a namočíme do vzniknutého cesta. Takto obalené banány ponoríme do vriaceho oleja a vypražíme dozlatista....
Šalát s tuniakom
Cestoviny uvaríme podľa návodu, necháme vychladnúť a primiešame k nim na rezance pokrájanú papriku, cibuľu, kukuricu a fazuľu. Všetko zľahka osolíme, dochutíme korením a na vrch naaranžujeme...

Brokolicová polievka s karfiolovými knedličkami
Brokolicu a karfiol uvaríme do mäkka. Karfiol pretlačíme vidličkou a scedený vývar odložíme. Z masla a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju vývarom, ochutíme soľou a chvíľu povaríme....
Fazuľové rock´n rolky
Očistené fazuľové struky oblanšírujeme v čírom bujóne, scedíme a necháme vychladnúť. Na každý plátok slaniny uložíme asi 5 strukov, dobre zrolujeme a uchytíme špáradlom. Rolky sprudka...
Kurča s kyslou kapustou
Do pekáča poukladáme kapustu, slaninu, cibuľu a papriku. Kurča nakrájame na porcie, ktoré osolíme. Pripravíme zmes z masla, mletej papriky, korenia a sušenej koreňovej zeleniny a zohrejeme v hrnci....
Jastrabská hubová polievka
Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, zasypeme hladkou múkou a urobíme bledú zásmažku. Keď zásmažka zozlátne, zalejeme ju studenou vodou, pridáme vopred namočené hríby, bobkový...
Býčie žľazy
Cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme na oleji do zlatova. Býčie žľazy pokrájame a necháme chvíľu postáť v zmesi kečupu, plnotučnej horčice a korenín. K cibuli pridáme odstáte býčie...
Hovädzie karbonátky
Scedenú fazuľu zmiešame s mletým hovädzím mäsom. Cibuľku nakrájame, krátko posmažíme a pridáme ju k zmesi. Ochutíme rascou, soľou a čiernym mletým korením. Potom pridáme nakrájaný...