Nové recepty
Dunajské vlny
Vodu a bravčovú masť dáme spolu variť. Pridáme hladkú múku a varíme do zhustnutia. Odstavíme zo sporáka a po jednom vmiešame vajcia. Keď zmes vychladne, natrieme ju na 3 vymastené plechy...
Staroslovenský podlistnák
Surové zemiaky nastrúhame, prebytočnú vodu vytlačíme, pridáme smotanu, vajcia, soľ, korenie a múku. Zmes roztrieme na kapustné listy, ktoré trochu potrieme olejom. Hotové listy poukladáme...
Čokoládové srdiečka
Do zmäknutého masla vmiešame postupne cukor, vanilínový cukor, vajíčka. Pridáme kakao, múku a soľ a dôkladne premiešame. Rozohrejeme čokoládu a po lyžičkách ju zapracujeme do cesta. Rúru...
Tekovská kapusta
Hrebeňovo nakrájanú slaninku opražíme a vyberieme. Na pustenej masti opražíme pokrájaný cesnak, do ktorého neskôr pridáme papriku. Odstavíme. V hrnci zalejeme kapustu vodou a varíme. Pridáme...

Oškvarkové slimáky
Z múky, oleja, mlieka, soli a kvásku urobíme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Oškvarky s tukom pomelieme a urobíme plnku. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a rozrežeme na 6 cm široké pásy. Každý...
Hŕstková polievka
Strukoviny necháme samostatne napučať vo vode asi hodinu, scedíme a dáme do spoločného hrnca. Zalejeme vodou a varíme asi hodinu. Pridáme soľ, bobkový list a nakrájané zemiaky. Na oleji opečieme...
Kurča na indický spôsob
Kurča naporcujeme na osem kusov, vložíme ho do hrnca a zalejeme nálevom – všetky suroviny okrem cibule. Necháme cez noc v chlade. Pred pečením rozložíme kura na pekáč a zalejeme zvyškom...
Grilovaná čakanka s jablkovým pyré
Čakanku rozkrojíme, vykrojíme hlúby, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, grilujeme na troche masla. Rozmixujeme očistené jablká, kari korenie, horčicu, cukor. Čakanku podávame na bagete,...
Zemiakové šúľky s kapustou a šošovicou
Zemiaky uvarené v šupe prelisujme, ochutíme soľou a vypracujeme s múkou na cesto. Z neho robíme šúľky, ktoré uvaríme vo vode. Podávame s podusenou čínskou kapustou a šošovicou na masle...
Dobroty z lístkového cesta
1. variácia: V šupke uvaríme zemiaky, roztlačíme ich vidličkou spolu so syrom, osolíme, okoreníme. Cesto vyvaľkáme a rozdelíme na štvorce. Naplníme plnkou urobíme rožteky, potrieme vajcom...