Nové recepty

Teľacie mäso plnené zelerom

Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie plátky, ktoré dobre naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Slaninu pokrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme očistenú cibuľu...

Salámová nátierka

Majonézu vymiešame s pretlačeným cesnakom a chrenom, pridáme salámu pokrájanú na tenké rezance, syr postrúhaný najemno a dobre premiešame. Nakoniec primiešame kapiu pokrájanú na malé kocky...

Obrátené bravčové rezne s maslovými zemiakmi

Mäso umyjeme, osušíme a narežeme na rezne spôsobom - prvý rez narežeme do 0,5 cm od spodu. Druhý rez narežeme po spodok mäsa. Vznikne nám väčší rezeň, ktorý cez mikroténové vrecúško...

Pečený pstruh

Vypitvaných pstruhov umyjeme, osušíme čistou utierkou, osolíme, obalíme v preosiatej strúhanke, položíme na pekáč, na ktorom je rozohriata masť a z oboch strán pekne do ružova opražíme....

Program.sk

Mrkvová nátierka so syrom

Majonézu vymiešame s jogurtom, pridáme očistenú mrkvu postrúhanú na jemnom strúhadle, postrúhaný syr a všetko spolu dobre vymiešame. Nakoniec ochutíme soľou a pokrájanou pažítkou.

Šunkové rolky s bryndzou

Maslo vymiešame do peny, pridáme bryndzu, kečup, ostrú mletú červenú papriku, sardelovú pastu a všetko spolu dobre vymiešame. Nakoniec ochutíme pažítkou pokrájanou nadrobno. Plátky šunky...

Teľacia pečienka so slaninou

Mäso umyjeme, odblaníme, osušíme, osolíme a upravíme tak, aby sa dalo obložiť plátkami slaniny a obviazať niťou. Lístky šalvie zastrčíme pod niť. Pekáč rozohrejeme, mäso v ňom opečieme...

Polievka z vývaru z údeného mäsa

Krúpy prepláchneme a dáme variť do vývaru z údeného mäsa. Pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, celé čierne korenie, bobkový list a majorán. K polomäkkým krúpam...

Jahňacina na divoko

Mäso odblaníme, umyjeme, prešpikujeme kúskami slaniny a dáme do moridla. Moridlo: vodu, ocot, 1/2 nakrájanej cibule, bokový list, celé čierne a nové korenie uvaríme a necháme vychladnúť....

Falošná korytnačka

Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme smotanou, osolíme a vymiešame na hustejšiu omáčku. Pridáme na malé kúsky pokrájané mäso, rovnako pokrájané vajcia, víno, papriku a 5 minút...

Strany 1...110111112113114115116...1542