Omáčky

Omáčka z nivy

Všetky prísady postupne zmiešame a dochutíme. Vychladnuté podávame ku grilovaným mäsám, rybám, pečeným zemiakom, grilovanej zelenine alebo k čerstvým šalátom.

Jogurtová omáčka

Všetky prísady postupne zmiešame, dochutíme. Vychladnuté podávame ku grilovaným mäsám, rybám, pečeným zemiakom, grilovanej zelenine alebo k čerstvým šalátom.

Labužníčka omáčka

Všetky prísady postupne zmiešame, dochutíme. Vychladnuté podávame ku grilovaným mäsám, rybám, pečeným zemiakom, grilovanej zelenine, alebo k čerstvým šalátom.

Hráškový krém s lososom

Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno pokrájame a na masle ich opatrne opražíme dosklovita. Pridáme mrazený hrášok, prilejeme vývar a 10 minút varíme na miernom plameni. Lososa prudko...

Program.sk

Kôprová omáčka

Odlejeme cca 2 dcl mlieka a do zvyšky zamiešame kôpor (mlieko so smotanou musí byť studené). Dáme variť, a keď začne mlieko vrieť necháme minútku povariť a vlejeme cca 4 vrchovaté lyžice...

Horúca červená omáčka

Všetko zmiešame dohromady a povaríme asi 40 minút. Hlavne miešame, aby sa nám omáčka nepripálila. Podávame ku grilovanému mäsu.

Holandská omáčka

1 PL vínneho octu a 1 PL vody povarte s bielym korením, kým sa tekutina nevyparí na asi 1 ČL, a potom ju nechajte vychladnúť. Medzitým vyšľahajte 3 žĺtka s 2 PL vody, vo vodnom kúpeli zohrejte...

Kelová omáčka s hlivou

Kel očistíme a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Cibuľu speníme na masti. Pridáme na malé kúsky pokrájanú hlivu a odkvapkaný, na štvrtky pokrájaný kel. Osolíme, okoreníme, pridáme...

Slivkovo-lekvárová omáčka s rumom

Slivkový lekvár zmiešame s trochou vody a povaríme. Pripravíme si zápražku z masla a múky a zahustíme ňou povarený lekvár. Spolu varíme ešte 15 minút, a potom do omáčky pridáme cukor...

Boloňská omáčka na cestoviny

Nakrájame cibuľku a osmažíme na oleji, potom pridáme nakrájané šampiňóny (môžu byť aj v konzerve alebo nemusia byť vôbec), chvíľku podusíme a pridáme mleté mäso. Môžeme podliať...

Strany 1...78910111213...19