Zapekané kuracie stehná so šalátom

Potrebujeme:

1 kg vykostených kuracích stehien bez kože, 3 väčšie jablká, 4 veľké cibule, 2 hlávky cesnaku, soľ, bazalku, mletú sladkú papriku, 250 g oravskej slaniny, olej, 1 stredne veľkú hlávku čínskej kapusty, šťavu z 2 citrónov, olivový olej

Ako na to:

Kúsky mäsa jemne naklepeme, osolíme, ochutíme, potrieme olejom a prelisovaným cesnakom a uložíme na plech.
Jablká a cibuľu nakrájame na kolieska. Na každé stehno dáme plátok oravskej slaniny, cibuľu a jablko. Pečieme v rúre na 180 stupňoch asi 30 minút, na záver 7-8 minút grilujeme.
Šalát: Čínsku kapustu nakrájame na drobno, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ, olivový olej a zalejeme čerstvou citrónovou šťavou.
Podávame s čerstvým tmavým chlebom.

01.01.2009

Podobné recepty