Bravčové rezne na pomarančoch

Potrebujeme:

4 bravčové rezne zo stehna, 2 lyžice oleja, 1 cibuľu, 4 mrkvy, 2 strúčiky cesnaku, 400 g paradajok, 2 lyžice hnedého cukru, 1 lyžicu postrúhanej pomarančovej kôry, 6 mesiačikov pomaranča, 350 g fazule (tmavej alebo strakatej), mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Na panvici rozpálime olej a mäso prudko opečieme, vyberieme a uložíme na teplé miesto. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme pokrájanú mrkvu a cesnak.
Po piatich minútach pridáme paradajky, cukor, pomarančovú kôru, soľ a korenie. Necháme zovrieť.
Na pripravenú zmes vložíme mäso a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme 15 minút. Šťavu rozmixujeme ponorným mixérom.
Na záver pridáme fazuľu, ktorú sme predtým 15 minút varili a dusíme ďalších 20 minút.
Tesne pred dokončením pridáme mesiačiky pomaranča.

04.01.2009

Podobné recepty