Kurča na víne

Potrebujeme:

1 väčšie kurča do 2 kg, 250 g šalotky, 2 strúčiky, menšiu viazaničku tymianu, 350 ml červeného vína, 100 ml slepačieho vývaru, bobkový list, olej, soľ

Ako na to:

Kurča umyjeme, osušíme, rozdelíme asi na 6–8 častí a osolíme. Šalotku očistíme a pokrájame na štvrtinky, cesnak nakrájame na tenké plátky. Šampiňóny očistíme a tiež pokrájame na plátky.
Menší plech alebo jánskú misu vymastíme a pridáme kúsky mäsa. Šalotku, cesnak, šampiňóny a bobkov list, osolíme a okoreníme a posypeme posekaným tymianom.
Všetko zalejeme červeným vínom a 10 minút pečieme, kým sa víno takmer neodparí. Potom prilejeme slepačí vývar a zakryté pečieme ešte asi 20 minút.
Posledných 5 minút pekáč odkryjeme a mäso zapečieme doružova.

19.12.2008

Podobné recepty