Morská ryba na šampiňónoch so smotanou

Potrebujeme:

1 kg ryby, 2 cibule, soľ, 2 PL masla, 250 g šampiňónov, 1 citrón, ½ ČL sladkej papriky, ½ l kyslej smotany, 1 PL polohrubej múky

Ako na to:

Rybu nakrájajte na porcie a osoľte. Cibuľu nakrájajte na plátky, osmažte na masle, položte na ňu pripravenú rybu a z oboch strán prudko opečte. Potom pridajte papriku, nakrájané šampiňóny na plátky a duste bez podlievania. Neskôr mierne podlejte. Celkovo dusíte asi 10 min. V smotane rozmiešajte múku, osoľte, prilejte k rybe a krátko povarte. Podľa potreby pokvapkajte citrónovou šťavou. Podávajte so zemiakmi.

16.03.2007

Podobné recepty