Kuracia lahôdka s omáčkou

Potrebujeme:

4 porcie
120 g kuracej pečene, 120 g kuracích prsíčiek, 100 ml šľahačkovej smotany, 1 ČL korenia do paštét (polotovar, zmes majoránu, bobkového listu, tymianu, bazalky, klinčekov, muškátového orieška a kvetu a bieleho korenia), štipku ostrúhanej citr.kôry, 4 plátky slaniny, 50 ml koňaku, maslo na vytretie formičiek, šalát na ozdobu, soľ, mleté čierne korenie
Omáčka: 2 červené cibule, 200 ml červeného vína, podľa potreby olej, 2 PL brusnicovej alebo ríbezľovej marmelády, ½ ČL mletého bieleho korenia, soľ

Ako na to:

Kuracie mäso a pečeň nakrájame na drobné kúsky. Mäso dôkladne rozmixujeme v mixéri, kým sa nezačne hmota spájať. Osolíme, okoreníme, za stáleho miešania pridáme po lyžičkách smotanu a korenie do paštét. Nakoniec pridáme citr.kôru, pokrájanú pečeň, koňak a pomaly vymiešame dohladka.
Formičky na paštétu vytrieme maslom, vyložíme slaninou a naplníme paštétovou zmesou. Formičky dôkladne uzatvoríme, vložíme ich do nádoby s vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 150 C asi 50 min. Hotovú paštétu necháme v chladničke do druhého dňa stuhnúť.
Olúpanú cibuľu nakrájame najemno a speníme na rozohriatom oleji. Zalejeme červeným vínom, osolíme, okoreníme a za občasného miešania dusíme domäkka. Omáčku podľa potreby podlejeme trochou vody. Nakoniec pridáme marmeládu a omáčku necháme vychladnúť. Paštétu podávame preliatu omáčkou a so zeleným šalátom.

29.09.2008

Podobné recepty