Bravčové stehno v zeleninovej omáčke

Potrebujeme:

600 g bravčového stehna, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 zeler, 1 petržlen, 1 feferónka, 30 g slaniny, 200 g kyslej smotany, 30 g hladkej múky, 2 PL bieleho vína 1 PL citrónovej šťavy, 1 KL horčice, olej, ocot, vývar, soľ, mleté čierne korenie, celé čierne korenie, nové korenie, bobkový list, tymian

Ako na to:

Mäso umyjeme, odrežeme prebytočný tuk a prešpikujeme slaninou. Do hrnca dáme olej, vložíme nakrájanú zeleninu, slaninu a podlejeme trochou vína. Pridáme osolené a okorenené mäso, nakrájanú feferónku a dusíme do zmäknutia. Počas dusenia podlievame vývarom. Potom všetko preložíme na plech, vložíme do rúry a pečieme 1 hodinu pri 180°C. Smotanu, múku, horčicu, vývar, víno a citrónovú šťavu zmiešame a každých 15 minút podlievame mäso.

14.03.2008

Podobné recepty