Špenátový nákyp

Potrebujeme:

Cesto: 175 g hladkej múky, ¼ KL kypriaceho prášku, soľ, 125 g na kocky pokrájaného vychladeného masla a 1 žĺtok
Náplň: 1 cibuľa, 250 g rozmrazeného a scedeného listového špenátu, ¼ KL nastrúhaného muškátového orecha, 250 g syra mascarpone, cesnak, 1 vajce, 2 žĺtka, soľ, olej a korenie

Ako na to:

Zmiešame múku, kypriaci prášok, žĺtok, maslo, soľ a vymiesime cesto. Z cesta vyrobíme guľu, ktorú na pomúčenej doske rozvaľkáme na guľatý plát. Vyložíme ním formu. Zatiaľ pripravíme náplň: Na panvicu dáme olej, osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak, pridáme špenát, muškátový orech, osolíme a okoreníme. Všetko dobre premiešame. Zmes preložíme do misy a necháme vychladnúť. Primiešame vajcia, mascarpone a všetko premiešame. Zmesou naplníme formu. Pečieme v rúre 30 minút na 180 oC. Pred podávaním necháme nákyp 10-15 minút chladnúť.

30.03.2008

Podobné recepty