Portugalské zemiaky s hráškom, šunkom a syrom

Potrebujeme:

1,5 kg zemiakov, 400 g hrášku (konzervovaného alebo mrazeného), 400 g šunky, 400 g ementálu, 200 g parmezánu, soľ, olej, čierne korenie, 500 g cestovín (trubičky a pod.), 500 g mletého miešaného mäsa, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku

Ako na to:

Šunku nakrájame na kocky, osmažíme na oleji, pridáme scedený hrášok a necháme spolu povariť. Podlievame vodou, dochutíme soľou a korením. Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do slanej vody do polomäkka. Cestoviny takisto uvaríme do polomäkka. Nastrúhame parmezán a ementál. Nadrobno nakrájame cesnak a cibuľu, osmažíme na oleji, pridáme mleté mäso a spolu osmažíme. Na vymastený plech ukladáme striedavo zemiaky, mäso, hrášok so šunkou, cestoviny a strúhaný syr. Vrstvu zopakujeme a ukončíme strúhaným syrom. Dáme zapiecť do trúby na 180C na 30 – 40 min.

02.04.2008

Podobné recepty