Pstruh v balóne

Potrebujeme:

1 väčší pstruh, 500 g zemiakov, 0,5 l bieleho vína, 1 viazanička petržlenovej vňate, 300 g surovej šunky, 4 veľké paradajky, soľ, oregano, olivový olej, alobal

Ako na to:

Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Alobal prehneme na polovicu a po bokoch dobre uzavrieme, čím vytvoríme vrecúško. Rybu umyjeme, vypitveme, vložíme do alobalu spolu so zemiakmi pokrájanými na mesiačiky. Pridáme petržlenovú vňať posekanú nadrobno, vlejeme víno a dobre uzavrieme. Balíček dáme nahriať na panvicu tak, aby sa nám nafúkol a potom ho vložíme do trúby na 180C na 30–40 min. Paradajky a šunku nakrájame na plátky a servírujeme ako šalát alebo ako oblohu na brusketách.

30.03.2008

Podobné recepty