Žemle s hubami

Potrebujeme:

4 žemle /rožky/, 40 dkg čerstvých húb, 3 dcl mlieka, rasca, oštiepok, čierne korenie, 2 vajcia, zelený petržlen, masť, olej, soľ

Ako na to:

Z bielkov ušľaháme sneh. Žemle nakrájame na kocky, vložíme do misy, zalejeme teplým mliekom, žĺtkami, osolíme, pridáme olej, posekaný zelený petržlen a na hrubo postrúhaný oštiepok. Očistené a umyté huby posekáme a opražíme na oleji dozlatista, dochutíme korením a rascou. Pridáme ich k žemliam a spolu s vyrobeným snehom zamiešame.Celú zmes vylejeme do vymastenej a strúhankou posypanej zapekacej misy. Pečieme v rúre približne 20 minút na 180 °C.

14.04.2008

Podobné recepty