Saigonské rolky

Potrebujeme:

mleté bravčové mäso, sušené ryžové pláty, čierne huby (judášovo ucho), kaleráb gigant, sójové klíčky, chilli papričky, čierne mleté korenie, cibuľa, cesnak, citrónová šťava, vajíčko, tekuté polievkové korenie, olej, svetlé pivo a soľ

Ako na to:

Do mletého mäsa vmiešame na tenučké plátky nakrájanú zeleninu, huby, sójové klíčky, vajíčko a dobre premiešame. Ryžový papier potrieme pivom, necháme ho zvláčnieť a potom ho naplníme malou dávkou mäsovej plnky. Dôkladne zrolujeme a vysmážame za stáleho otáčania na prudkom ohni, kým rolky nezozlátnu. Omáčku pripravíme z tekutého polievkového korenia, citrónovej šťavy, cesnaku. Chilli papričky a čierneho korenia. Saigonské rolky podávame s pikantnou omáčkou.

19.04.2008

Podobné recepty