Hovädzie steaky so šunkou a hubami

Potrebujeme:

300 g šampiňónov, 100 g surovej šunky, 1 viazanička petržlenovej vňate, 8 malých hovädzích steakov, 5 PL citrónovej šťavy, 6 PL olivového oleja, soľ, biele korenie, 500 g brokolice, 1 strúčik cesnaku, 1 – 2 sardelové rezy, pol feferónky, 20 g píniových jadier, soľ, čierne korenie

Ako na to:

Hovädzie steaky naklepeme, mäso okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme marinovať. Na panvici zohrejeme 3 PL oleja a krátko na ňom opečieme hríby a šunku. Vmiešame 2 PL citrónovej šťavy a petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Všetko spolu podusíme 2 minúty. Hubovú zmes dáme do ohňovzdornej formy, navrch rozložíme marinované steaky. Dáme do rúry a dusíme 10 minút. Mäso obrátime, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou. Dáme dusiť na ďalších 10 minút. Brokolicu rozoberieme na ružičky a vo vriacej vode varíme asi 8 minút. Scedíme. Cesnak ošúpeme a pokrájame na plátky. Z feferónky odstránime zrnká, umyjeme ju a pokrájame nadrobno. Sardely pokrájame na drobno. Píniové jadrá nasucho opražíme. Na zohriatom zvyšnom oleji, opražíme cesnak, feferónku a sardely, pridáme brokolicu, okoreníme a za stáleho miešania zohrejeme. Podávame so zemiakovými kroketami alebo americkými zemiakmi.

30.04.2008

Podobné recepty