Taliansky vrkoč

Potrebujeme:

400 g kuracích pŕs, 200 g ementálu, 0,5 l mlieka, 3 – 4 paradajky, olivový olej, soľ, biele korenie, 2 strúčiky cesnaku, pol cibule, bazalka, rozmarín, bobkový list, 4 krajce bieleho chleba

Ako na to:

Kuracie prsia naklepeme, nakrájame na pásiky a zapletieme do vrkoča spolu s bazalkou a rozmarínom. Opražíme z obidvoch strán, vložíme na plech a prikryjeme paradajkami nakrájanými na kolieska. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a vložíme do rúry na 10 minút pri 200 C. Povaríme mlieko. Keď začne vrieť pridáme ementál a cesnak, ktorý na konci vyberieme. Touto šťavou mäso polejeme. Ako príloha je vhodný chleba.

01.05.2008

Podobné recepty