Bravčové medailóniky plnené olivami so smotanovou omáčkou

Potrebujeme:

300 g bravčovej panenky, 100 g olív, 5 dkg slaniny, 2 dcl smotany na šľahanie, soľ, zelené korenie, olej

Ako na to:

Bravčovú panenku zbavíme šliach a nakrájame na medailóniky asi 1,5 cm hrubé. V strede urobíme dierku, do ktorej vkladáme olivy. Aby nám olivy z mäsa nevypadávali, prichytíme ich špáratkom. Takto pripravené medailóniky osolíme, okoreníme, na rozohriatej panvici z oboch strán predpražíme a vložíme piecť do vopred rozohriatej rúry.
Príprava omáčky: Slaninu nakrájame na malé kocky, vložíme do hrnca so zeleným korením, zľahka opečieme a podlejeme smotanou na šľahanie. Privedieme do varu. Ak omáčka nezhustne, môžeme ju zahustiť solamylom. Podávame s hranolkami.

13.05.2008

Podobné recepty