Srnčie medailóniky so šafránovou omáčkou

Potrebujeme:

300 g srnčieho chrbta bez kosti, hladkú múku, maslo, petržlenovú vňať, biele korenie, šafran, korenie na divinu, soľ, smotanu na šľahanie, vývar, olej, mlieko

Ako na to:

Medailóniky zľahka naklepeme a dáme nakrátko marinovať (asi 1 hodinu).
Marinádu si pripravíme z oleja, koreňovej zeleniny a z divokého korenia (jalovec, nové korenie, celé korenie, tymián). Solíme až pri pečení.
Medailóniky opečieme na panvici bez oleja. Na panvici rozpustíme olej a maslo, pridáme 2 lyžičky hladkej múky a urobíme zápražku.
V teplom vývare rozmiešame šafran a vlejeme do zápražky. Pridáme mlieko a sladkú smotanu, osolíme, pridáme biele korenie a varíme 5-10 minút. Nakoniec pridáme maslo a čerstvú petržlenovú vňať.

27.10.2008

Podobné recepty