Karfiol s paradajkami

Potrebujeme:

1 menší karfiol, 200 g paradajok, 1 malá cibuľa, 1 PL oleja, 1 vajce, 1 PL paradajkového pretlaku, 30 g tvrdého syra, pažítka alebo petržlenová vňať, vegeta, soľ

Ako na to:

Karfiol rozdeľte na ružičky a uvarte v slanej vode do mäkka. Vychladnutý karfiol posekajte. Cibuľu pokrájanú nadrobno speňte na oleji a polovicu z nej odoberte. Pridajte karfiol, pokrájanú pažítku (petržlenovú vňať), posoľte, okoreňte. Zalejte rozšľahaným vajcom, ktoré za stáleho miešania nechajte zraziť. Do zvyšku spenenej cibule pridajte paradajkový pretlak, pokrájané paradajky, posoľte a uduste. karfiol s vajcom dajte na zohriaty tanier, zalejte podusenými paradajkami, posypte postrúhaným syrom a pokrájanou pažítkou. Podávajte s varenými zemiakmi a šalátom z čerstvej zeleniny.

22.05.2006

Podobné recepty