Kelová s paprikou

Potrebujeme:

1 menší kel alebo ružičkový kel, 4-5 zemiakov, 1 mrkva, malý zeler, cibuľa, slaninka, čierne korenie, rasca drvená, majorán, soľ, vývar - bujón - voda, masť, cesnak, hladká múka, polievkové korenie

Ako na to:

Kel si umyjeme, očistíme a sparíme horúcou vodou. Precedíme. Slaninku pokrájame na drobné kocky, čiastočne rozpustíme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Opražíme dozlata a podlejeme menším množstvom vody. Pripravíme si zemiaky - mrkvu a zeler. Do základu vložíme zeleninu a osolíme. Uvaríme takmer domäkka. V druhom kastróliku si rozpustíme masť, pridáme 2 lyžice hladkej múky a orestujeme. Pridáme 1 lyžičku mletej papriky a zalejeme vývarom. Poriadne šľaháme metličkou a necháme povariť. Pridáme cesnak, lyžičku korenia a rasce a varíme zhruba 20 minút. Obe časti polievky spojíme a dochutíme majoránom a polievkovým korením.

25.06.2008

Podobné recepty