Domáci pribináčik

Potrebujeme:

6 -8 porcií
1 balíček mletej želatíny (20 g), 100 ml mlieka, 1 šľahačková smotana, 3 kyslé pochúťkové smotany, 3 vanilínové cukry, 1 lyžica práškového cukru

Ako na to:

Želatínu vysypeme do mlieka a necháme napučať (asi 10 minút). Potom ju pomaly zahrievame vo vodnom kúpeli až do úplného rozpustenia a odstavíme. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. Kyslé smotany vymiešame s vanilínovým cukrom, pridáme šľahačku a práškový cukor. Do želatíny pridáme približne tretinu smotanového krému a zľahka premiešame. Želatínu vmiešame do zvyšku smotanového krému a nalejeme do pripravených pohárov alebo misiek. Necháme tuhnúť 2-3 hodiny. Ozdobíme ľubovoľným ovocím alebo cukrovou ryžou, burizónmi.
Tip: Ak chcete mať kakaový pribináčik, do smotanového krému pridajte pár lyžíc granka.

18.06.2008

Podobné recepty