Pečené zemiaky s gaštanmi

Potrebujeme:

10 stredne veľkých zemiako, cca 300 g jedlých gaštanov (asi 15-20 väčších kúskov), slaninka, mleté čierne korenie, soľ, 100 ml vývaru, maslo na vymazanie pekáča

Ako na to:

Gaštany umyjeme, osušíme a narežeme do kríža. Narezané gaštany uložíme na pekáčik (nevymastený) a dáme do rúry predhriatej na 200 stupňov. Pečieme cca 15 minút. Po upečení vyberieme, necháme ochladiť a ošúpeme. Zatiaľ, čo sa gaštany pečú, pripravíme si zemiaky. Ošúpeme, umyjeme, osušíme, prerežeme ich na polovičky. Zabalíme do tenších plátkov slaniny a poukladáme na pekáč vymastený maslom - reznou stranou dolu. Osolíme a okoreníme. Keď vyberieme z rúry upečené gaštany dáme tam takto pripravené zemiaky na cca 20-25 minút. Keď sa upečú aj zemiaky, vyberieme z rúry, pridáme ošúpané gaštany a zalejeme vývarom. Ak nemáte vývar, pripravte si z bujónu, také 1 dcl stačí. Potom ešte pečieme tých 10-15 minút. Podávame s hoblinkami masla.

03.07.2008

Podobné recepty