Kurací stroganov

Potrebujeme:

kuracie prsia pokrájané na tenké slížiky cca 3/4 kg, nadrobno nakrájaná stredná cibuľa, nadrobno pokrájané kyslé zavárané uhorky (asi tak 5 ks strednej veľkosti), 3 PL plnotučnej horčice, 5 PL kečupu, 1 PL worchesterovej omáčky, 1 PL hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 1 sladká smotana na šľahanie, olej

Ako na to:

Na hlbšej panvici si na oleji opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme kuracie mäso a dusíme takmer do mäkka, v prípade potreby podlejeme troškou vody. Potom pridáme horčicu, kečup, nakrájané uhorky a dusíme do mäkka. Nakoniec poprašíme hladkou múkou, zamiešame, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Dochutíme soľou, korením a worchestrom. Podávame so zemiakmi na akýkolvek spôsob alebo s ryžou.

03.07.2008

Podobné recepty