Vegetariánska paradajková fazuľa s mrkvou

Potrebujeme:

250 g suchej fazule alebo 1 konzerva fazule v náleve, 200 g mrkvy (asi 3 kúsky), 1 cibuľa, 1 stredne veľký paradajkový pretlak, 2 ks bobkového listu, rasca, korenie, soľ, olej

Ako na to:

Ak použijete suchú fazuľu, treba ju namočiť deň predtým aspoň na 12 hodín a uvariť v slanej vode.
Cibuľu pokrájame nadrobno, ošmahneme do sklovita na oleji. K cibuli pridáme aj mrkvu nakrájanú na kolieska a taktiež mierne ošmahneme.
Keď je mrkva polomäkká, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, rascu, osolíme a dusíme. Podľa potreby môžete pridať trošku vody.
Nakoniec pridáme uvarenú fazuľu (prípadne precedenú z konzervy) a ešte raz prevaríme. Ak treba, tak trošku ocukrujeme pre zmiernenie pretlakovej chuti.
Podávame s chlebom.

22.08.2008

Podobné recepty