Bez kysnutia škoricovníky a pizza

Potrebujeme:

1 kg hladkej výberovej múky, 1 kocku droždia, 3 (5) PL kryštalového cukru, 20 ks umelého sladidla (nemusí), 1 lyžičku soli, 2 dcl oleja, 1 prášok do pečiva, 3 vajíčka, 0,5 l mlieka

Ako na to:

Všetko vymiešame. Rozdelíme na 2 polovice. Z jednej urobíme škoricovníky a z druhej pizzu.
Škoricovníky: Urobíme si štvorec, ktorý natrieme škoricovou plnkou: 100 g masla, 8 PL kryštálového cukru, 8 lyžičiek škorice zmiešame dokopy. Placku zrolujeme čo najtesnejšie a krájame asi 2 cm kolieska. Ukladáme na olejom vymastený plech. Potrieme ich vajíčkom a takto môžeme nechať trošku podkysnúť. Rúru predhrejeme na 250 C a pečieme na 200 C okolo 15 až 20 minút.
Pizza: Druhú časť cesta rozvaľkáme, položíme na vymastený plech a už len ukladáme-kečup alebo paradajkový pretlak, salámu, uvarené vajíčka, paradajky, papriku,.. Po ozdobení dáme piecť a pred dopečením pridáme postrúhaný syr.

30.11.2008

Podobné recepty