Pizza Provenciale

Potrebujeme:

1/2 kg hladkej múky, 3 dcl vody, 5 dkg kvasníc, 1 lyžička kryštálového cukru, 2 lyžičky soli, 3/4 dcl oleja, paradajkový pretlak, korenie na pizzu, šunka, kukurica, šampiňóny (sterilizované), eidam, tuniak vo vlastnej šťave, plátky slaniny, baranie rohy

Ako na to:

Do múky pridáme vlažnú vodu, rozdrobíme kvasnice, cukor, soľ a olej. Vymiesime hladké cesto. Necháme asi 20 min. nakysnúť. Z uvedeného množstva vyjdú 4 veľké pizzy. Cesto, čo nespotrebujete môžete dať do chladničky. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky a vyvaľkáme na veľmi tenko do guľatého tvaru. Potrieme pretlakom, posypeme pizza korením, dáme šunku, kukuricu, šampiňóny (zbavené nálevu). Posypeme (na hrubšom strúhadle) strúhaným syrom, tuniakom (bez šťavy), pridáme baranie rohy a slaninu na ozdobu. Pečieme vo vyhriatej rúre 180-200°C cca 15-17 min.

10.06.2008

Podobné recepty