Svieži koláč

Potrebujeme:

1 lístkové cesto (500 g), balík detských piškót, 350 ml mlieka, 70 g vanilkového pudingu, 1 vaječný žĺtok, 1 celé vajce, 1 veľký kelímok tvarohu (500 g), 200 g práškového cukru, kyslejšie ovocie (napr. ríbezle)

Ako na to:

Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice a obe časti rozvaľkáme na veľkosť plechu. Jednu polovicu uložíme na dno plechu.
V mlieku uvaríme puding s vaječným žĺtkom. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom. Vychladenú pudingovú hmotu zmiešame so sladkým tvarohom a rozotrieme na prvú polovicu lístkového cesta. Následne na husto poukladáme detské piškóty, na ktoré rovnomerne uložíme ovocie, najlepšie nejaké kyslejšie napr. ríbezle.
Na vrch položíme druhú polovicu lístkového cesta, popicháme vidličkou a potrieme s rozšľahaným vajcom. Vo vyhriatej rúre pečieme cca 20 minút.

17.11.2008

Podobné recepty