Zapekané plnené baklažány

Potrebujeme:

4 baklažány, 50 g masla, soľ, 30 g oleja, 80 g ryže, 60 g cibule, soľ, mleté čierne korenie, 200 g šampiňónov, 40 g masla, 100 g mäkkého syra, 30 g tvrdého strúhaného syra

Ako na to:

Baklažány po dĺžke prekrojíme, stred vyberieme a umyjeme. Naplníme plnkou, ktorú pripravíme: Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na oleji, pridáme prebratú umytú ryžu a trocha opražíme. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a uvaríme do mäkka.
Nadrobno nakrájané huby speníme na masle a udusíme takmer do mäkka. Ryžu zmiešame s hubami a na drobné kocky nakrájaným syrom.
Plníme baklažány, ktoré upečieme vo vymastenej ohňovzdornej mise. Povrch posypeme nastrúhaný syrom a podávame so zeleninovým šalátom.

01.12.2014

Podobné recepty