Zemiakové pirohy plnené hubami

Potrebujeme:

1 kg zemiakov, 50 g masla, 3 žĺtka, soľ, 100 g hladkej múky, vajcia, strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie
Plnka: 250 g čerstvých húb (napr. aj šampiňóny), olej, 40 g cibule, soľ, 2 vajcia, mleté čierne korenie, strúhanka

Ako na to:

Umyté a očistené zemiaky nakrájame. Uvaríme v slanej vode, scedíme a roztlačíme. K vychladnutým zemiakom pridáme maslo, žĺtka, múku, soľ a vypracujeme cesto.
Na doske posypenej múku urobíme z cesta šúľok, ktorý pokrájame na menšie kúsky. Každý kúsok rozvaľkáme na placku a naplníme hubovou plnkou. Placku preložíme napoly a okraje postláčame. Obalíme v rozšľahaných vajciach, dáme do strúhanky a opražíme z oboch strán.
Plnka: Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme huby, osolíme a dusíme do mäkka. K vychladnutým hubám pridáme vajcia, mleté čierne korenie a zahustíme strúhankou.

21.11.2014

Podobné recepty