Kurča na víne so zemiaky v alobale

Potrebujeme:

1 kurča, soľ, mleté čierne korenie, 100 g masla, 400 g cibule, 4 paradajky, 1 dcl bieleho vína, 1 lyžica citrónovej šťavy, petržlenová vňať
Príloha: 200 g zemiakov, soľ, drvená rasca, maslo

Ako na to:

Očistené kurča naporcujeme na menšie kúsky, osolíme ich a okoreníme. Vo veľkej panvici opražíme na masle najemno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a celé paradajky, ktoré sme predtým sparili a olúpali.
Prikryjeme a spoločne dusíme asi desať minút, potom prilejeme víno, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme najemno nakrájanú petržlenovú vňať a dusíme domäkka.

Ako prílohu pripravíme zemiaky pečené v alobale. Očistené a na plátky nakrájané zemiaky osolíme, posypeme rascou, rozložíme na kúsok alobalu a navrch položíme hrudku masla.
Podlejeme asi dvoma lyžicami vody, fóliu dobre zabalíme a okraje pritlačíme. Položíme na plech alebo na mriežku a v rúre pečieme 20 až 30 minút do zmäknutia.

18.10.2014

Podobné recepty