Prekladané hydinové rezne
600 g vykosteného hydinového mäsa, 5 žemlí, 2 vajcia, 1 dcl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 80 g hrášku, 1 lyžica petržlenovej vňate, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, vegeta, olej
Ako na to:Hydinové mäso nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme a necháme postáť. Žemle pokrájame na kocky, vložíme do misy a zalejeme vriacim mliekom. Pridáme rozšľahané vajcia, hrášok, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a premiešame. Podľa chuti pridáme vegetu.
Do vymastenej zapekacej nádoby rozložíme časť žemľovej zmesi a na ňu uložíme polovicu hydinových rezňov. Rozvrstvíme zvyšok žemľovej zmesi, navrch uložíme zvyšok rezňov, pokvapkáme olejom a dáme upiecť.