Rybacia polievka

Potrebujeme:

300 g kapra (hlava a kúsky mäsa), 1 cibuľa, soľ, 1 pór, 1 lyžica tuku, 1 lyžica hladkej múky, 200 g koreňovej zeleniny, zázvor, 100 ml bieleho vína, 250 ml smotany

Ako na to:

Očistené a umyté kúsky kapra uvaríme spolu s cibuľou a pórom v osolenej vode. Vývar precedíme a zahustíme svetlou zápražkou, ktorú si pripravíme z tuku a hladkej múky. Pridáme nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu, vložíme pokrájané rybie mäso a uvaríme do mäkka.
Dochutíme nastrúhaným zázvorom, bielym vínom a pridáme smotanu. Podávame s nakrájanou a opraženou žemľou a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

15.09.2014

Podobné recepty