Low carb fitness lasagne

Potrebujeme: Low carb fitness lasagne

Lasagne:
5 vajec
balenie trojuholníkových syrčekov (napr. veselá krava štíhla 140 g)
olivový olej

Mäsová plnka:
balenie kuracích pŕs
konzerva lúpaných paradajok krájaných
3 stredne veľké cukety
soľ
čierne korenie
masox
oregano
cibuľa

2 strúčiky cesnaku
čili korenie
olivový olej

Bešamel:
balenie ricotty (250 g)
1,5 dcl mlieka
tvrdý syr na posypanie

Ako na to:

Najprv si pripravíme lasagne. Vajíčka rozbijeme do väčšej misky a pridáme syrčeky. Všetko spolu zmixujeme ponorným mixérom. Na teflónovej panvici rozohrejeme olivový olej (stačí 1 PL pred prvou palacinkou) a postupne vyprážame tenké syrové palacinky.

Kým sa palacinky pomaly robia, ošúpeme si cukety a škrabkou z nich narobíme pásiky, ktoré dáme do väčšej misky, osolíme a necháme odstáť, aby troška pustili šťavu.

Keď sú palacinky hotové prejdeme na mäsovú plnku. Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľku s pretlačeným cesnakom. Pridáme nadrobno nasekané kuracie prsíčka, ktoré osolíme a okoreníme. Potom pridáme masox, cuketu, z ktorej sme vytlačili prebytočnú šťavu, lúpané paradajky, oregano a štipku čili. Všetko dobre premiešame a restujeme, kým nie je mäso hotové.

Bešamelovú omáčku si pripravíme veľmi jednoducho, dobre rozmiešame ricottu s mliekom, aby vznikla hladká hmota.

Plech vymastíme maslom a na spodok dáme vrstvu nášho bešamelu. Nasleduje vrstva palaciniek a vrstva mäsa. Takto postupne navrstvíme celé lasagne. Na záver dáme bešamelovú vrstvu a hojne posypeme strúhaným nízkotučným syrom. Dáme do rúry vyhriatej na 180°C a necháme zapiecť do zlatista asi 30 minút.

Jedna porcia obsahuje: 9 g tuku, 23 g bielkovín a len 5 g sacharidov

Fotogaléria k receptu

28.03.2014 | autor:

Podobné recepty