Bravčové rezne na horčici

Potrebujeme:

500 g bravčového mäsa z pliecka, olej, soľ, mleté čierne korenie, 2 cibule, 1 lyžica rajčiakového pretlaku, 2 dcl mäsového vývaru, 1 bobkový list, tymian, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice horčice, 1 dcl kyslej smotany

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na rezne, ktoré mierne naklepeme, opražíme v rozohriatom oleji, osolíme a okoreníme mletým čierny korením. Pridáme očistenú cibuľu nakrájanú na kolieska a za stáleho miešania opečieme spolu s mäsom.
Opečené mäso vyberieme, k cibuli pridáme rajčiakový pretlak rozriedený vývarom, bobkový list, tymian a prikryté dusíme, až kým sa cibuľa nerozvarí.
Potom vložíme späť mäso, pridáme pretlačený cesnak, horčicu a smotanu, premiešame a nezakryté dusíme 20 minút.

25.02.2014

Podobné recepty