Bratislavská roštenka

Potrebujeme:

400 g mäsa z roštenky, 2 lyžice oleja, 40 g masla, 1 cibuľa, 40 g mrkvy, 40 g zeleru, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžica hladkej múky, 2 dcl kyslej smotany, 1 kyslá uhorka, mleté čierne korenie, bobkový list, 1 lyžica kapár, worchester, soľ

Ako na to:

Na masle speníme do ružova cibuľu pokrájanú na drobno a polovicu mrkvy a zeleru. Naklepané roštenky prudko opečieme na oleji, vložíme na opraženú zeleninu, osolíme, pridáme mleté čierne korenie, paradajkový pretlak a dusíme. Zvyšok mrkvy a zeleru nakrájame na rezance a uvaríme do mäkka.
Mäkké roštenky vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme zeleninovým vývarom a dobre povaríme na hustú omáčku.
Omáčku potom zalejeme rozšľahanou kyslou smotanou, necháme prejsť varom, pridáme worchester, uvarenú zeleninu, posekané kapary a uhorku pokrájanú na rezance.
Podávame s knedľou, zemiakovými kroketami alebo dusenou ryžou.

10.04.2012

Podobné recepty