Drožďová polievka

Potrebujeme:

3 polievkové lyžice čerstvého alebo sušeného droždia, 1 cibuľa, 1 kávová lyžička mletej rasce, soľ, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica sójovej múky, 2-3 lyžice oleja, krajec celozrnného chleba

Ako na to:

Nakrájanú cibuľu a rozdrobené kvasnice opečieme na oleji. Múku rozmiešame v hrnčeku s trochou vody a rascou, vylejeme na cibuľu s droždím a chvíľu za stáleho miešania smažíme. Zápražku zalejeme vodou a uvedieme do varu.
Podávame s celozrnným chlebom nakrájaným na kocky a nasucho opečeným. Túto polievku môžeme tiež obohatiť po uvarení pažítkou, bazalkou, petržlenom, cesnakom alebo cibuľou pokrájanou nadrobno. Môžeme ju tiež zahustiť sójovými vločkami alebo pšeničnými klíčkami. Nie je zlé tiež pridať surové paradajky nakrájané nadrobno.

03.11.2011

Podobné recepty