Rýchly litrový perník

Potrebujeme:

1 l polohrubej múky, 1/2 l cukru (pieskový alebo múčka), 1/2 l vlažného mlieka, 2 dcl oleja (alebo Hery alebo napoly), 2 vajcia, 2 bal. kypriaceho prášku do perníka, 1-2 lyžice kakaa (podľa chuti)

Ako na to:

Múku premiešame s cukrom, pridáme kakao a prášok do perníka. Potom naraz pridáme olej (Heru) a vajcia rozmiešané v mlieku. Môžeme pridať aj nasekané vlašské orechy, starostlivo, ale opatrne premiešame a vlejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný hlboký plech a pečieme 20-25 minút asi pri 180 °C.
Perník celkom dosť narastie. Vychladnutý perník môžeme prekrojiť a naplniť lekvárom, ale je dobrý aj len tak holý. Vydrží dlho vláčny.

27.11.2011

Podobné recepty