Bezlepkový čokoládový perník

Potrebujeme:

3 vajcia, 400 g bezlepkovej múky, ½ l mlieka, 1 PL mletej škorice, 1 PL sódy bikarbóny, 3 PL kakaa, 2 PL lekváru, 1 dl oleja, 1 vrecúško kypriaceho prášku do perníka, trochu škrobovej múčky

Ako na to:

Vymiešajte cukor so žĺtkami, pridajte mlieko, postupne múku, do ktorej ste primiešali sódu bikarbónu, kakao a kypriaci prášok. Nakoniec primiešajte sneh z bielkov. Cesto vylejte na vymastený plech a pečte v rúre vyhriatej na 160 - 180 °C. Po vychladnutí perník rozrežte a opäť spojte džemom. Vrch polejte čokoládovou polevou. Môžete posypať kokosom, alebo strúhanými mandľami.

19.03.2007

Podobné recepty