Jablková torta

Potrebujeme:

750 g olúpaných a postrúhaných jabĺk, 4 dcl vody, 6 PL kryšt.cukru, 2 balíčky piškót, 2 balíčky Zlatého klasu, čokoládovú polevu, trochu rumu

Ako na to:

Do hrnca dáme jablká, kryšt.cukor, 2 dcl vody a varíme. V ostatných 2 dcl vody rozpustíme 2 Zlaté klasy. Zlaté klasy pridáme do horúcej jablkovej kaše a od bodu varu varíme 2 minúty.
Piškóty dáme do tortovej formy, môžeme pokvapkať rumom. Piškóty zalejeme jablkovou kašou, potom opäť dáme piškóty a postup opakujeme. Ako posledné dáme navrch piškóty.
Nakoniec polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť v chladničke.

28.10.2008

Podobné recepty