Tvarohový biskupský chlebíček s hrozienkami

Potrebujeme:

200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 200 g hery, 170 g práškového cukru, 4 vajcia, 250 g mäkkého tvarohu, 100 g hrozienok, 100 g orechov, 2 lyžice rumu

Ako na to:

Do väčšej misy dajte mäkké maslo (heru alebo palmarin). Pridajte žĺtka a práškový cukor. Šľahačom vyšľahajte do peny. Po vyšľahaní pridajte celý mäkký tvaroh, múku a opäť dobre vymiešajte. Vyšľahajte do tuhej peny bielka a pridajte ich do žĺtkového cesta. Jemne zamiešajte.
Do cesta pridajte potlčené orechy, hrozienka, prášok do pečiva a dve lyžice rumu. Jemne zamiešajte. Formu na biskupský chlebíček vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Cesto dajte do formy, zakryte alobalom a dajte piecť pri 200 C, na 1-1,5 hod. Asi po 3/4 hodinke pečenia odokryte alobal a nechajte dopiecť. Špáratkom vyskúšajte, či je chlebíček upečený.
Upečený vychladnutý biskupský chlebíček vyklopte z formy a posypte práškovým cukrom.

27.10.2008

Podobné recepty