Vajcový chlebíček

Potrebujeme:

10 vajec, 5 rožkov, ½ l mlieka, 50 g hrubej múky, olej a hrubú múku do formy, , 100 g anglickej slaniny, 100 g nasekaných špenátových listov, 1 menší pór, , 3 PL nasekanej pažítky, 2 PL nakrájanej sterilizovanej papriky, , 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, biele korenie, soľ, špenát, cherry paradajky a zelerovú vňať na ozdobenie

Ako na to:

Šesť vajec uvarte natvrdo a olúpte. Rožky pokrájajte na menšie kocky a namočte do mlieka. Zo zvyšných vajec oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.
Z rožkov vytlačte prebytočné mlieko a pridajte ju k žĺtkom spolu s múkou, prúžkami slaniny, špenátom, pórom nakrájaným na kolieska, 2 PL pažítky, paprikou a cesnakom. Zmiešajte a dochuťte bielym korením a soľou. Premiešajte a nakoniec pridajte po častiach sneh.
Formu na biskupský chlebíček vymastite a vysypte múkou. Na dno poukladajte celé natvrdo uvarené vajcia a pokryte ich pripravenou zmesou. Pečte v predhriatej rúre pri vyšší teplote asi 30 min. Upečený chlebíček nechajte vychladnúť, potom ho vyklopte a nakrájajte na plátky. Na tanieroch ozdobte listami špenátu, cherry paradajkami, listami zeleru a posypte zvyšnou pažítkou.

01.12.2006

Podobné recepty