Králik na cibuli

Potrebujeme:

chrbát a stehno z králika, 8 dkg slaniny, 6 dkg masla, 2 cibule, nové korenie, mleté čierne korenie, jalovec, 1 PL múky, soľ

Ako na to:

Králika prešpikujte slaninou a osoľte. V pekáči speňte na masle na jemné kolieska nakrájanú cibuľu, vložte králika, opečte zo všetkých strán, až mäso obelie. Potom pridajte korenie, mierne podlejte vodou alebo vývarom, osoľte a vložte do vyhriatej rúry. Počas pečenia podlievajte a prelievajte vypečenou šťavou. Mäkké mäso vyberte, šťavu vyduste na tuk, zapražte 1 PL hladkej múky, opražte, podlejte, povarte a prelisujte cez husté sitko. Porcie mäsa prelievajte omáčkou. Podávajte s zemiakmi alebo ryžou.

04.06.2006

Podobné recepty