Rybie filé s kokosom na orientálny spôsob

Potrebujeme:

rybie filé asi 6 kúskov, 3-4 rajčiny, 5 strúčikov cesnaku, zopár olív podľa chuti, strúhaný kokos, cibuľa, olej na dno pekáčika, soľ, mleté čierne korenie, 3 dcl mlieka, 2 PL hladkej múky, 2 vajíčka, 1 dcl bieleho vína, strúhaný syr, 1 PL dijónskej omáčky
Príloha: celozrnné pečivo, zemiaky na rôzne spôsoby, zeleninový šalát

Ako na to:

Rybie filé necháme troška rozmraziť. Do väčšej jánskej misy dáme 6 kúskov. Cibuľu nakrájame na kolieska a nahádžeme na dno pekáča, do ktorého dáme trocha oleja a namiesto strúhanky kokos a ešte kolieska cibule. Rybie filé pokrájame na pásiky, osolíme, okoreníme a vyžmýkame neň citrón. Kúsky filé osmažíme na oleji, filé pustí dosť šťavy, takže ho začneme smažiť a skončíme dusením. Šťavu nevylievame, pôjde do jánskej misy. Na kolieska cibule nahádžeme osmažené prsty, na to poukladáme nakrájané rajčiny, olivy a cesnak.
Omáčka: Z mlieka a múky si uvaríme hustú kašu, ktorú potom dochutíme. Mlieka dáme asi 3 dcl a PL múky. Do uvarenej kaše pridáme soľ, prilejeme výpek, a potom víno. Pridáme dve celé vajcia, postrúhaný alebo prelisovaný cesnak, lyžicu dijónskej omáčky a lyžicu strúhaného kokosu. Zalejeme zmes v pekáči a naukladáme cibuľu. Posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť. Jedlo výborne chutí aj vychladnuté.

20.04.2008

Podobné recepty